lunes, 8 de octubre de 2012


 “Un siglo de tecnologias”

Això és un vídeo que la professora va posar a classe laltre dia, i que mha semblat interessant compartir amb tots vosaltres, juntament amb un comentari o reflexió personal. 




Per començar, magradaria dir que mha agradat molt i lhe trobat molt interessant, ja que ho explica una persona que ha viscut en primera persona tots aquests canvis de la tecnologia, cosa que poca gent podrà explicar. Mha semblat una persona que sha sabut adaptar molt be als canvis que li han anat arribant al llarg dels anys, i penso que ell ho veu positiu, ja que parla que abans per fer una cosa (enviar una carta, viatjar, tenir una fotografia,...) es tardava molt temps, i actualment la velocitat per aconseguir tot això és molt alta, gràcies en gran part, a les noves tecnologies (mòbils, ordenadors, maquinària...).
Mha semblat curiós i molt positiu, el fet que una persona tant major, sinteressi per saber com funciona un ordenador, ja que ha explicat que sempre que pot, sasseu al costat dels seus néts per veure com el fan funcionar. Mha fet recordar precisament una cosa que em va passar ahir, amb la meva àvia. Jo vaig mostrar-li unes fotografies amb lordenador portàtil, i vaig posar-ho en modo presentación per tal que sanessin passant soles. Ella no podia entendre com es passaven soles les fotografies sense que jo toqués cap botó; i sinteressava per saber com funcionava. Penso que això es pot relacionar perfectament amb la lectura que vàrem llegir laltre dia sobre La societat de la informació”, de Manuel Area; concretament amb el que ell anomena bretxa generacional, on la generació dels adolescents i joves, nascuts en el context de la societat de la informació, shan acostumat a entendre els nous codis de comunicació i a utilitzar les tecnologies de la informació de forma assídua; mentre que gran part de la població adulta no posseeix aquestes habilitats i estratègies de comunicació de manera que queden al marge de tot això, o han diniciar processos formatius per tal de poder accedir-hi.  
Actualment a les aules, hi ha molts docents que amb la implantació de les noves tecnologies a les aules, no es veuen capacitats, o no saben com afrontar-ho, perquè no saben utilitzar aquestes eines. Penso que amb interès, paciència i una mica de formació, totes aquestes persones podran arribar a utilitzar aquestes eines, com ho fan els demés. Així doncs, penso que el testimoni daquesta persona és un gran exemple, i que si hi posem interès, som capaços dafrontar i fer front a qualsevol canvi, com ho ha fet aquest homenet. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario